CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Faut Zolojin
Country: Nicaragua
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 4 January 2008
Pages: 440
PDF File Size: 11.72 Mb
ePub File Size: 19.5 Mb
ISBN: 468-7-41533-225-6
Downloads: 41020
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tuzahn

Distrugerea, jefuirea sau insusirea unor valori culturale. Sectiunea I Pedepsele complementare. Pedeapsa se aplica numai daca se apreciaza ca luarea unei masuri educative nu este suficienta pentru indreptarea minorului.

Prin “functionar” se intelege persoana mentionata in alin. Pedeapsa pentru complot nu poate fi mai mare decat sanctiunea prevazuta de lege pentru cea mai grava dintre infractiunile care intra in scopul asociatiei sau gruparii. Specialisti in administratie neclasificati in grupele de baza anterioare.

Inlesnirea evadarii in conditiile art.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Este posibil ca, pentru unele ocupatii, sa existe reglementari speciale care a stabileasca alte nivele de instruire necesare. La alegerea sanctiunii se tine seama de gradul de pericol social al faptei savarsite, de starea fizica, de dezvoltarea intelectuala si morala, de comportarea lui, de conditiile in care a fost crescut si in care a trait si de orice alte elemente de natura sa caracterizeze persoana minorului.

In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani. Intreruperea cursului sarcinii, savarsita in orice conditii, fara consimtamantul femeii insarcinate, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Clasificarea Ocupaţiilor din România

Review native language verification applications submitted by your peers. Ideea Alinei e excelenta In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa amenzii pentru persoana juridica poate fi sporita pana la maximul general. Vatamarea corporala grava savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin.

  CONCORDANCIAS BIBLICAS PDF

Cu aceeasi oxupatiilor se sanctioneaza insusirea sub orice forma, nejustificata fodul o necesitate militara si savarsita in proportii mari, a mijloacelor sau materialelor destinate pentru ajutorul ori ingrijirea ranitilor sau bolnavilor cazuti sub puterea adversarului. Contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente savarsite de persoana fizica.

Aceasta masura poate fi luata in mod provizoriu si in cursul urmaririi penale sau al judecatii. Prin aplicarea dispozitiilor din alineatul precedent nu se poate depasi totalul pedepselor stabilite de instanta pentru infractiunile concurente. Amenintarea savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin.

In cursul concediului 201 anual minim garantat prin dreptul Uniunii, un lucrator are dreptul la remuneratia sa normala, in pofida unor perioade Sursa: Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati. Agenti in centre de informare neclasificati in grupele de baza anterioare. In cazul neindeplinirii masurilor de supraveghere ori a obligatiilor stabilite de instanta, potrivit art.

Sunt asimilate armelor orice alte obiecte de natura a putea fi folosite ca arme si care au fost intrebuintate pentru atac.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

Cand prin faptele prevazute in alineatele precedente codu, produs o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre ani, daca fapta romaniw savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

  ERAGROSTIS TEF PDF

Executarea pedepsei nu trebuie sa cauzeze suferinte fizice si nici sa injoseasca persoana condamnatului. Dupa luarea masurii libertatii supravegheate, instanta incunostinteaza scoala unde minorul invata sau unitatea la care este angajat si, dupa caz, institutia la care presteaza activitatea stabilita de instanta.

La aceasta pedeapsa se pot adauga una sau mai multe pedepse complementare. Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si nedepunerea armei sau a munitiei in termenul fixat de lege la organul competent, de catre cel caruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitatii permisului.

Clasificarea Ocupatiilor Din Romania Cor

Actele de perversiune sexuala cu o persoana care nu a implinit varsta de 15 ani se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi. Nu este in stare de necesitate persoana care in momentul cand a savarsit fapta si-a dat seama ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.

Neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa, din culpa. Operatori la masini si utilaje neclasificati in grupele de baza anterioare.

Aceasta masura poate fi revocata la cerere, dupa trecerea unui termen de cel putin un an, daca se constata ca temeiurile care au impus luarea ei au incetat.