GREJANJE GASOM PDF

Prvi početci ALFA-GAS TERM doo datiraju još od godine kada je izrada i montaža kućnih instalacija centralnog grejanja kao i kućnih gasnih. “Energetika” d.o.o. obaveštava svoje korisnike da su zbog pucanja magistralnog toplovoda u Ulici Milice Srećković bez grejanja ostali potrošači iz sledećih ulica. Gasna oprema: Grejanje na gas, plinske peći, sporeti, frizideri, rasveta, plinske boce, liveno posudje, gorionici, alati na gas i plin- Beograd.

Author: Goltizahn Toshura
Country: Nepal
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 11 May 2010
Pages: 107
PDF File Size: 12.50 Mb
ePub File Size: 9.27 Mb
ISBN: 539-8-62907-299-3
Downloads: 22854
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grokora

Orijentaciona cena ventilatorskih konvektora. Prosle zime sam poceo razmisljati o svemu i evo nakon nekoliko mjeseci traganja i prikupljanja dijelova potrebnih za jednu home made toplotnu pumpu, sve sam to sastavio i sinoc napokon pustio u funkciju.

Istina nema govora o bilo kakvom smrzavanju vanjske jedinice uz toliki protok i temp. Gotovi projekti se prodaju, ali mislim da se uz dobru gremanje moze napraviti i “uradi sam”.

Tolika ili veca temperatura mora biti u kucnoj inst.

Gasna oprema | Gasko Prodaja

Koristio sam dva bunara dubine 42m. Mislim znam neke entuzijaste koji su kako kazu napravili chiler vjerovatno ima jos takvih poduhvata ali da to neko ozbiljno radi, mislim “proizvodi” sigurno bih znao.

Pogledao sam i ja sajt dimplex. Kod klasicni bunara to nije problem, jer se mogu cistiti. Grdjanje zastupnik u Irskoj kao fluid u tabeli anvodi R Meni su kopali bunar, ili tacnije, rupu za za montiranje pumpe i izvlacenje podzemne vrejanje.

  FRATERNITY MUNUERA PDF

Ali meni je palo na pamet pravljenje samog sistema, tj da sami napravimo sistem od dijelova i jednostavno ga napunim freonom. Objekat je dobro izoliran. Ako imam zimsko sunce od 8 do 15h,i cestu oblacnost koliko bi se isplatila ta investicija i kako se grejati nocu?

Gasna oprema | Plinske peći | Grejanje | Gasko Prodaja

Ono sto ggrejanje intrigira u vezi celog problema je mogucnos iskoristenja toplote iz septicke jame kojima smo mi u Novom Knezevcu prebukirani jer nemamo gradsku kanalizaciju. U svakom slucaju se ugradjuje puffer. Nego reci nam da li ces i dalje ucestvovati na forumu? Za slanje skeniranih stranica kontaktirajte me na PP.

Hteo bi da ugradim tp voda-zrak,odakle poceti! Nigde da nadjem konkretno yrejanje je neko zavrsio i da pogledam kako to funcionise preko zime. Procitao sam da je frizider ustvari jedna toplotna pumpa,kojoj natreba nista posebno sem kompresora i freona i naravno i el grehanje. Problemi kod bunara mogu nastati samo tada kad se bunar ne odradi kako treba, ili kod prekomjerne eksploatacije Samo kod arterijski bunara. Terorija je dobro obradjena.

U zadnje vreme se sve vise ugradjuju toplotne pumpe na bazi freonskih sistemaodnosno invektorski klima uredjaji koji sluze za grejanje i hladjenje sa vanjskom jedinicom.

Toplotna pumpa – grejanje, teorija, uredjaji

Pozdrav Parnu branu ne bih smio da postavljas jer ce ona kondenzirati. Moze li nekim aluminijumskim “kolektorima” nasao par na otpadu, od starih prozorskih klima oduzeti toplota terajuci ventilatorom vruc vazduh kroz njih i na taj nacin zagrevati neku tecnost i tako dobijenu toplotu, koju bih dalje, nekom toplotnom pumpom, dizao na nekih tak stepeni sto je, pretpostavljam, dovoljno za sistem podnog grejanja Ako si mislio da nekog reklamiram,ja zaista nisam to mislio.

  3DELIGHT TUTORIAL PDF

Moj broj u Njemackoj ili kucni Tel fax Pozdrav Ivica. Visman je Akcijsko drustvo. Mnogo je jednostavnije, jeftinije a preko leta mi je i onako pakao na tavanu.

Kolka bi bila cena ovog sistema bez instalacija, podnog i fenkojlera naravno? Ko se uopce na teritoriji bivse juge bavio, ili bavi sa TP. Dakle, ko ima nacrte ili literaturu za gotove projekte Rezultati ugradjenih toplotnih pumpi svedskog izuma, pokazuje da kuca prosecnih dimenzija sa ukupnom godisnjom potrosnjom elektricne energije do Godisnja potrosnje loz ulja mi je litara, prosjecno nekih 10 litara dnevno u sezoni grijanja.