KRIMINALISTIKA SKRIPTA PDF

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ·. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Mezigrel Visida
Country: Syria
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 10 June 2018
Pages: 495
PDF File Size: 19.21 Mb
ePub File Size: 18.52 Mb
ISBN: 596-6-32214-576-1
Downloads: 94953
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faukinos

Ona je najvaznija oblast uticaja na inkriminaciju i dekriminaciju ljudskog ponasanja.

Ovakve osobe su emocionalno nestabilne, preosetljive, razdrazljive. Pod uobicnijanim pojmom seksulane devijacije smatraju se odnosi pojedinaca i grupa gde se izbegava heteroseksualnost, kao prirodni odnos muskarca i zene u zadovoljavanju unutrasnjih emotivnih i fizickih potreba i funkcije produzenja vrste. Funkcionalne sizofrenija, aktivne psihoze, paranoidna stanja, epilepsija, manicnodepresivna stanja Neki od socijalnih cinilaca jesu: Primarno obelezje ove vrste delikvencije je seksualno nasilje.

We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Delikti u vezi sa ratovima uobicajeno se nazivaju medjunarodna kr. U nasem krivicnom zakonodavstvu inkriminisani su kao krivicno delo nedeozvoljene polne radnje.

Iz aspekta kriminologije znacajna je forenzicka psihijatrija koja se bavi istrazivanjem ponasanja osoba sa mentalnim poremecajima. Zlocini protiv humanitarnog kriminalisitka Profesionalni vid kradje podrazumeva vrsenje ovog kr. Osnovna obelezja sekti su: Seksualna delikvencija je pretezno urbani fenomen.

REKLES — to je cvrsta i strukturirana forma zajednickog kriminalnog ponasanja sa savim odredjenom slripta organizacijom, cija se struktura izrazava kriminalistkka sindikatima i ostalim organizovanim hijerarhijama kriminalnog sveta. Ovu problematiku kriminalistikw regulisala dva dokumenta: Granice izmedju normalnog i devijantnog kod mlade licnosti je tesko utvrditi.

Covek je taj koji zloupotrebom nauke vrsi nasilje nad prirodom. Nasilje se manifestuje na ulici, poslu, stadionima, skoli, porodici Karakteristican je intenziter primene sile prema zrtvi. U takve delikte spadaju: Kompjuter kao sredstvo Njegovo osnovno obelezje je upotreba kompjutera kao objekta napada, kao kriminalistuka izvrsenja kr.

  ECUACION DE MICHAELIS MENTEN CINETICA ENZIMATICA PDF

Zrtve imaju problema sa dokazivanjem silovanja ukoliko im pocinilac nije naneo teze fizicke povrede. U kriminologiji se koriste opste i posebne statisticke metode kao sto su metod verovatnoce, korelacije i dr. Politicki motiv kao cilj i nasilje kao srdestvo su obelezja politicke delikvencije. Taj proces nuzno zahteva ravnotezu ne samo medju njima, nego i medju elementima koji ih uslovljavaju — voda, zemlja i vazduh.

U ovu vrstu delikata podrazumevamo: Kao psiholoski fenomen silovanje je frustracioni akt besa, mrznje i brutalnog izliva smripta ispoljen kao kompenzacioni faktor kompleksa izvrsioca koji bes iskaljuje nasiljem na zrtvi. Pod dejstvom sumanutih ideja, ova licnost je uverena da je neko progoni. Rodzers — smatra da su osnovi ovih poremecaja nesklad izmedju slike pojedinca o sebi i standarda koje su drugi postavili, sto izaziva anksioznost i prati dezorganizaciju licnosti.

Luzgin Kriminalistika 2 2

To mogu biti cinioci socijalnog i licnog karaktera: Uz to, veliki uticaj imaju slabosti sistema ekonomske krize i ekonomske sankcije koje je uvela EU, kako u oblasti privrednog, tako i finansijskog poslovanja. Uzroci i sadrzaj koruptivnih dela: Medju najpoznatije organizacije italijanske mafije spadaju: U kojoj meri ce kriminalna reakcija biti izrazena zavisi od dva faktora: Zeling u svojoj klasifikaciji delikventa razlikuje: Savremena istrazivanja i pokusaj tipologije delikvenata su pokusali dokazati da to nije bolesnik u psiholoskom smislu vec osoba sa nekontrolisanim seksualnim porivima, sa drustvene margine i seksualno poremecen.

Posebno zemlje u kojima je celokupna industrija, usluge i infrastruktura oslonjena na kompjutere. U ekstremnim slucajevima moze se izgubiti dodir sa realnoscu, pri cemu se mogu javiti misli o smrti, samoubistvu ili samopovredjivanju. On se objasnjava u specificnostima telesnih i psihickih promena koje su karakteristicne za adolescentno doba vreme izmedju detinjstva i odraslog doba.

  BEGINNING UBUNTU LTS SERVER ADMINISTRATION FROM NOVICE TO PROFESSIONAL PDF

FROJD — delikvent je licnost kojom diriguju instinkti. To je delikvent kod koga je dozivljaj seksualnog uzubudjenja uslovljen mucenjem zrtve. U fenomenoloskom smislu recidivizam je karakteristican za krivicna dela izrazenijeg stepena profesionalizacije, kao sto su imovinska dela, krivicna dela organizovanog kriminaliteta i prevare, dok u etioloskom ukazuje na elemente uzrocnosti, npr. Politicko nasilje ima za cilj ponizavanje, nanosenje bola, prisiljavanje politickih protivnika na prihvatanje promena odredjenog oblika postojeceg statusa.

Motivi igraju znacajnu ulogu u fazama predkriminalnog postupka. PARKER — kompjuterski kriminalitete odredjuje kao zloupotrebu kompjutera u smislu svakog dogadjaja koji je u vezi sa upotrebom kompjuterske tehnologije u kome zrtva trpi ili bi mogla da trpi gubitak, a ucinilac deluje u nameri da sebi pribavi korist.

Nasilje eskalira, sto duze traje, to se cesce ponavlja i surovije je.

Faculty of Safety Engineering

Mnogi kriminolozi povezuju stanje emotivne nestabilnosti i kriminaliteta. Pod kkriminalistika trgovim se podrazumeva svaki uvoz, izvoz, nabavka, prodaja, isporuka, transport oruzja i municije, njihovih delova, sa teritorije jedne drzave na teritoriju druge, u slucaju da jedna od njih to nije odobrila u skladu sa uslovima protokola Konvencije UN.

Kriminalitet je i pojedinacni akt i drustvena pojava. Najvazniji oblici drustvene svesti su: Kriminalitet je po ovoh shvatanju skup drustvenih pojava kojima se ugrozavaju univerzalne drustvene vrednosti, akoje su kao takve sankcionisane krivicnim pravom. Konvencija Saveta Evrope o pranju, traganju, privremenom oduzimanju i oduzimanju prihoda stecenih kr.